Visuotinis SB „Gulbė“ narių susirinkimas

Visuotinis SB „Gulbė“ narių susirinkimas

2017-10-21 įvyko bendrijos valdybos narių susirinkimas, kurio metu buvo aptarta situacija susijusi su bendrijos veiklos bei jos prižiūrimos teritorijos priežiūros organizavimu, kitų bendrijai aktualių klausimų sprendimu.

Nuspręsta:

  • atlikti bendrijos narių sąrašo sutikrinimą, t. y. sklypų savininkų bei bendrijos narių sąrašo sutikrinimą;
  • organizuoti neeilinį bendrijos narių (nustatyta tvarka įstojusių į bendriją) visuotinį susirinkimą (jam neįvykus pakartotinį), kuriame spręsti ankstesniojo susirinkimo darbotvarkėje išdėstytus klausimus, tarp kurių bendrijos valdymo organo bei jo pirmininko rinkimas. Susirinkimas planuojamas antroje lapkričio pusėje;
  • visuotinio susirinkimo metu, bendrijos narių balsų dauguma spręsti dėl bendrijoje sukauptų lėšų panaudojimo (nepanaudojimo) Alyvų g. asfaltavimui, nesurinkus numatytos pinigų sumos šiems darbams (čia norėtųsi atkreipti dėmesį, kad nemažai čia gyvenančių, nesvarbu ar jie bendrijos ar ne, nariai, iki šiol neprisidėjo). Įvykus balsavimui bus sprendžiama ar toliau dalyvaujame projekte ar iš jo pasitraukiame ir toliau važinėjame kalneliais…;
  • Į bendriją priimtas vienas narys. Sprendimas dėl vieno nario išstojimo bus priimtas jam pilnai atsiskaičius su bendrija.

Taip pat diskutuota dėl bendrijos įstatų atnaujinimo, bendrijos nario mokesčių perskirstymo (iki kelėtos eurų sumažinamas bendrijos nario mokestis, atitinkamai įvedami  Sodininkų bendrijų įstatyme numatyti mokesčiai). Tokiu būdu galima būtų didinti bendrijos patrauklumą jos nariams bei įstatais sureguliuoti (ne tik SB  įstatymu sureguliuoti  mokesčius kitiems sklypų savininkams.

18 komentarų apie “Visuotinis SB „Gulbė“ narių susirinkimas

  1. Kad kažkokiu gerinimo darbu ir nesijaučia dėl kurių pajaustų nauda visi sodu gyventojai ir atvažiuojantys svečiai. Apsitvarkyti savo teritorijas ar nusivalyti sniegą, išsilyginti duobes yra kiekvieno sklypo savininko pareiga ir sąžinė. Todėl dalį nario mokesčio tikrai galima naudoti kelio asfaltavimui nes tai yra visiems gyventojams ar sklypu savininkams naudingas projektas, kuris pakels visos bendrijos verte. Jei kam nors atrodo kitaip, tai tegul įrodo!

  2. mokūs tikriausiai vienaip ar kitaip yra visi. Dėl teisinių priemonių, tai neužtenka pasakyti mes sumokėjom, todėl mokėkit ir jūs. Čia ilgas ir skausmingas procesas bus.
    Dėl pasitraukimo, tai nariai balsuodami nuspręs (nariai – ne gyventojai) ar bendrijos sukauptas lėšas mesti į kelio asfaltavimą. Dėl mokesčio į priekį , tai taip, yra tokia praktika kitose bendrijose. Bet… didžioji dalis mokesčių tenka administravimui, taigi, trūkumas 14000 eu, kad juos padengti praktiškai visus tuos metus visos išlaidos čia ir sueis. Reiškias apie kažkokius gerinimus kalbos nelabai bus. Aišku galima tikslinius mokesčius kaupimui įvest, bet jei jūs susimokėsit ar dar papildomai norėsit mokėt. Tie patys keliai, tikėtis iš savivaldybės sutvarkymo, būkim realistais. Taigi pirmiausiai reikėtų pinigus susiskaičiuoti, išlaidas perskirstyti. Plius, kokia dalis sutiks mokesčius dar į priekį mokėt, kai kitiems nelabai kas terūpi.

  3. Pritariu, tai įdėjai, kad galėtume susimokėti nario mokestį į priekį ir tas surinktas lėšas panaudoti kelio asfaltavimui. Reikia iki susirinkimo, kad bendrijos buhalterė paskaičiuotų kiek po kokią sumą nario mokesčio turėtų pravesti tie gyventojai, kurie yra mokūs ir supranta apie kelio naudą. Kai susimokėsime už kelio asfaltavimą savivaldybei, tada galėsime teisiniu būdu reikalauti skolų iš skolininkų. Prašau įtraukti į susirinkimo darbotvarkę šį klausimą. O apie pasitraukimą iš kelio asfaltavimo projekto net neturi būti kalbos per susirinkimą.

  4. Tiksliai dabar pasakyt neišeitų. Pasirodo paskutiniaisiais metais buvo nedaroma daug darbų, kurie turėjo būti daromi. Šiuo metu senoji valdyba, nors gal tiksliau Vaidas, deda visas pastangas, kad būtų sustvarkyta tai kas turi būti sutvarkyta, kad vėliau nekiltų arba kiltų kuo mažiau neigiamų teisinių pasėkmių. Tada jau bus šaukiamas visuotinis susirinkimas.

  5. Noriu stot į bendriją! 🙂 Kokia procedūra?

    Ir mes norim valdžios, kurią jau išrinkom, tik dėl kažkokių pažeidimų ji anuliavosi. Tikiuosi tų pačių žmonių nereiks iš naujo įkalbinėt 🙂

  6. Beje, valdybos nariu ir perspektyvaus vadovo pozicijos laisvos. Menesinis atlyginimas, soc. garantijos. Siulykites patys, siulykit draugus, kurie kazka nuveiktu musu ploteliui naudingo.

  7. Na forume buvo pasiūlymas mokėt nario mokestį į priekį ir naudot tas lėšas asfaltavimui. Tikiu, kad atsirastų pakankamai gyventojų, kurie susimestų. Tada ir kelią turėsim, ir didesnis interesas išieškot skolas bus.

    Gal kažkaip viešiau šį klausimą reiktų skelbt, ar būtų susidomėjusių.

    Kitas dalykas – kada planuojamas sekantis susirinkimas ir balsavimas? Jei grįžo senoji valdžia, tai, manau, jie tikrai nedega noru dirbt, o naujieji turbūt taip pat nepuls dirbt ten, kur nėra oficialiai ir teisėtai išrinkti.

  8. Dauguma nubalsavo, bet pinigus pervede tik dalis. Tai klausimo tokio ir nebus. Nesurinksime pinigu ir klausimas savaime issispres. Yra dar bendrijos lesos, bet… cia kad but apie ka padiskutuot :).

  9. Pritariu, kad klausimo dėl pasitraukimo iš asfaltavimo projekto negali būti, sprendimas priimtas, dauguma nubalsavo, tuo pagrindu pasirašyta sutartis su savivaldybe. Čia tik reikia ieškoti būdu dėl lėšų išsiieškojimo iš nemokančių.

  10. Truputis aiskumo: nera taip, kad nedaugeja. Daugeja bet pernelyg letai. Savivaldybe jau grasina sutarti nutraukineti. Rasysim, kad gal iki nauju atidetu.
    Del balsavimo, jis butinas sprendziant del bendrijos (ne keliui surinktu lesu ) panaudojimo.

  11. Aš suprantu, kad nedaugėja. Tad gal reiktu paieškoti sprendimu ir variantu kaip tuos pinigus surinkti arba iš kur ju gauti, bet kelti klausima pakartotinai ar dalyvaujame ar nedalyvaujame manau nera protinga. Taip pakartotinai visus klausimus galima kelti… kas pasikeis jeigu pakelsim klausima dar karta ir balsavimo rezultatas tas pats bus? Greičiau surinksim pinigus? Nekelkite pakartotinai tokio svarbaus klausimo… jeigu turime nubalsave kad kelio reikia, vadinasi reikia ir tegu lieka tas sprendimas. Dabar reikia paieškoti sprendimu kaip surinkti pinigus arba iš kur ju gauti kad sudalyvauti tokiame svarbiame projekte, o jau paskui butu galima pareikalauti iš nesusimomejusiu teisinem priemonem….

  12. Kaip suprasti:
    Įvykus balsavimui bus sprendžiama ar toliau dalyvaujame projekte ar iš jo pasitraukiame ir toliau važinėjame kalneliais…

    Mes juk jau nubalsavome kad dalyvaujame. Kokiu tikslu vel toki klausima kelti?

Parašykite komentarą